image
 |  16 9 Листопада 2019 | 14:02

У Луцьку дорожчає хліб: яких виробників і наскільки?

Від учора, 8 листопада, у Луцьку подорожчав хліб та хлібобулочні вироби.

Про це повідомляє власкор інтернет-видання "Волинь24".

Зокрема, найпопулярніші сорти соціального хліба "Подільський" (білий) і "Січовий" (чорний) вагою 700 грамів у фірмових крамничках ПАТ "Теремно Хліб" тепер коштують по 14,50 грн за буханець.

Хліб подорожчав на 80 копійок і 1 гривню, залежно від сорту.

Цікаво, що в магазині "Наш край" на вулиці Лесі Українки ці сорти коштують 14 гривень. За словами продавчинь, раніше хліб продавали про 13,50.

У магазині "7/23" на вулиці Богдана Хмельницького хліб "Подільський" і "Січовий" коштує по 15 гривень за буханець. У крамниці повідомили, що до подорожчання його ціна була 14 гривень.

Найдорожче соціальні сорти хліба у центрі Луцька продають в магазині "Рукавичка", що на вулиці Богдана Хмельницького. Тут за хліб просять 15,49 грн за буханець.

Як повідомив один із маркетологів ПАТ "Теремно Хліб", їхнє підприємство ніколи не піднімало цін раніше, ніж інші виробники хліба. Востаннє вартість продукції "Теремно Хліб" зростала у березні. Підвищення відбулося майже на 5%. 

"Офіційно ми підняли ціни. Це майже 5%, але не на всю продукцію ПАТ "Теремно Хліб". Крім того, ми монополісти, тому всі ціни погоджені з Антимонопольним комітетом", – сказав він.

За тендерами, які виграло ПАТ "Теремно Хліб", підприємство не має права підвищувати ціни. Тому в лікарні, навчальні заклади, госпіталі воно постачатиме продукцію за цінами вказаними договорах.

Разом із тим, подорожчання не торкнулося продукції ТМ "Кічкарівка". Як повідомила власкору інтернет-видання "Волинь24" одна із працівниць компанії, у них ціни на хліб не змінювалися із травня.

Чи планує цей виробник піднімати ціни – нам не повідомили. Надавати більше інформації у ТМ "Кічкарівка" відмовилися: мовляв, для цього потрібен офіційний письмовий запит на інформацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які продукти подорожчали в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити