image
 |  14 17 Грудня 2021 | 21:40

У Луцьку екоінспектори порубали та порізали майже 10 кілометрів браконьєрських сіток (ВІДЕО)

У Луцьку 17 грудня знищували риболовецькі сітки та інше знаряддя, яке впродовж року вилучили під час перевірок на дотримання правил рибальства. Екоінспектори порубали та порізали майже 10 кілометрів браконьєрських сіток.

Про це повідомив Суспільному старший державний інспектор Анатолій Гламазда.

Зі слів старшого інспектора, знаряддя рибальства у порушників вилучають інспектори з охорони навколишнього природнього середовища під час цілодобових патрулювань на водоймах області, які відбуваються впродовж року.

"На сьогоднішній день в нас тут є 218 сіток загальною довжиною 9 360 метрів, 47 ятерів, 14 екранів, одна кловня, які будуть знищені. Утилізація проводиться шляхом порізки, порубки, поломки. Щоб привезти ці знаряддя та засоби повністю у незадовільний стан, непридатний для подальшого використання", – зазначив Анатолій Гламазда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові вимоги Польщі: на пункті пропуску «Ягодин» транспортний потік упав на 400%

Порушників, яких ловлять з забороненим знаряддям для риболовлі, штрафують, – розповіла прессекретарка Держекоінспекції області Мар’яна Самойлюк. З її слів, впродовж 2021 року екоінспектори виявили 121 особу, яка рибалила поза правилами рибальства.

"Загальна сума штрафів це 11 033 гривні. З них вже сплачено 9 962 гривні", – зазначила речниця Держекоінспекції Волині.

Утилізація риболовецьких сіток відбулася у присутності представників держекоінспекції та податкової служби. Порубані та порізані сітки вивозять на полігон для складування твердих побутових відходів, – додала Мар’яна Самойлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Луцька привезли Вифлеємський вогонь

Що відомо

Торік влітку під сокиру в Луцьку потрапили більш як 30 кілометрів браконьєрських сіток, що їх інспектори обласного рибоохоронного патруля вилучили в порушників за пів року.

У вересні минулого року під час рейдової перевірки на озері Пісочне екоінспектори врятували норця, який заплутався у браконьєрських риболовних сітках. Після визволення птах зміг самостійно злетіти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити