image
 |  0 25 Червня 2019 | 16:38

У Луцьку громадськість проти зведення трьох 9-ти поверхівок у межах водоохоронної зони

У Луцьку громадськість виступає категорично проти будівництва трьох дев’ятиповерховок на вулиці Степана Кривенького, 22, 24, 26 хочуть. Адже на частині землі знаходяться об’єкти приватної власності, а також майбутня забудова знаходиться в межах водоохоронної зони.

Про це йшлося 25 червня на засіданні постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, - пишуть «Волинські новини».

Представник громадськості Ігор розповів, що заплановано будівництво трьох багатоповерхівок, дві з яких мають знаходитися на території ТзОВ «Ремторгпостач», одна – на ділянці, не призначеній для житлової забудови.

«Вказана земля не належить до житлового фонду. Вона призначена для обслуговування комерційних приміщень», – сказав Ігор і додав, що для спорудження 9-поверхівок передусім потрібно було би дослідити, кому належать згадані земельні ділянки, а потім уже змінювати їхнє цільове призначення.

Окрім того, потрібне узгодження громади, оскільки це напряму пов’язане з нею питання.

Директор ТзОВ «Ремторгпостач» Віктор Мельничук звернув увагу на те, що при підготовці проекту навіть не врахували те, що на землі знаходяться склади та інші господарські будівлі підприємства.

Також забудовник заплутує громадськість і представників товариства, переконуючи обидві сторони в тому, що проводилися громадські слухання і всі дали згоду на спорудження багатоповерхівок.

Депутат, голова комісії свободівець Микола Федік зауважив, що цей проект рішення вже виносили на розгляд сесії міської ради, однак тоді обранці громади його так і не підтримали.

Отож, комісія вирішила звернутися до управління містобудування і архітектури, аби там пояснили, хто відповідає за проект, і надали оцінку, чи не порушує він генерального плану забудови міста, чинного законодавства і права громадян, які проживають неподалік згаданої території. Також було ініційовано провести в майбутньому зустріч із громадою, представниками міськради та забудовником.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити