image
 |  2 22 Січня 2021 | 13:07

У Луцьку хочуть відреставрувати автентичні двері та балкони за 2 мільйони гривень

Понад 2 мільйони гривень планують виділити на реставрацію автентичних дверей у Луцьку.

Про це під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, повідомив депутат Луцькради від ВО "Свобода", автор програми Андрій Білан.

Зокрема, депутат озвучив ініціативу щодо Програми по збереженню автентичних дверей, вікон та балконів Луцька на умовах 70 на 30, де 70 відсотків від вартості реставрації платить місто, а 30% - мешканці (двері), та 60 на 40 (балкони).

«Насправді, у Луцьку мало будинків, які є цінними пам’ятками історії, тож їх потрібно зберігати. Першочергово відреставрують двері на вулиці Словацького, 1 (відомі серед лучан «зелені двері», - ред.) та на вулиці Кривий Вал, 32. Це все комунальна власність Луцька. Також йдеться про реставрацію дверей на вулиці Крилова, 3; Лесі Українки,7 та Ковельській, 18. До прикладу, орієнтована вартість ремонтних робіт зелених дверей на вулиці Словацького становить 149 тисяч гривень. Автентичні об’єкти - це елементи ужиткового мистецтва, тому вони мають свою певну цінність місцевого значення», - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські податківці хочуть пільгову оренду приміщення у Луцьку

Загалом на реалізацію заходів Програми необхідно не менше, ніж 2 мільони 340 тисяч гривень. На комісії депутати ініціативу підтримали і рекомендували проєкт рішення до розгляду на сесії, яка відбудеться 27 січня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити