image
 |  2 12 Вересня 2019 | 17:17

У Луцьку хочуть встановити сучасні зупинки за пів мільйона гривень

У Луцьку поставлять 14 «розумних» зупинок, які показують графік руху транспорту і дають можливість заряджати телефони. Більшу частину вартості оплатить Німеччина.

Про це повідомив перший заступник луцького міського голови Григорій Недопад, передає "Перший".

Зауважують, проект «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька» реалізовується разом з німецьким краєм Ліппе. Німеччина виділить на нього 7 мільйонів гривень, які не потрібно буде повертати. Луцьк же заплатить 800 тисяч гривень.

Загалом в місті поставлять 14 «розумних» зупинок і 22 табло.

«Такі зупинки мають карту-схему маршрутів руху транспорту, економне освітлення, дають можливість зарядити мобільні пристрої, оснащені відеокамерами спостереження, можуть мати безкоштовний Wi-Fi, зроблені з антивандальних матеріалів», – розповів Григорій Недопад.

Читайте також: У Луцьку дерево розтрощило зупинку громадського трансопрту (ФОТО)

Місця для зупинок визначають німецькі експерти. Від них же залежить час реалізації проекту.

Він також передбачає поїздку луцьких чиновників до краю Ліппе, навчання для водіїв і перевізників, розробку стратегії розвитку громадського транспорту та транспортної інфраструктури до 2024 року, поїздки експертів краю Ліппе до Луцька, розробку веб-сайту та мобільних додатків.

В цілому «розумні» зупинки коштуватимуть Луцьку майже 8 мільйонів, тобто 1 зупинка для лучан обійдеться у майже 500 тисяч гривень. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити