image
 |  7 15 Грудня 2020 | 23:08

У Луцьку візьмуться за облік монументальних творів мистецтва — мозаїк, вітражів, пано

У місті Луцьку ініціюють дослідження та візьмуться за окремий облік об'єктів культурної спадщини модернізму другої половини ХХ століття, включно з монументальними творами мистецтва — мозаїками, вітражами, пано тощо.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук начальник відділу охорони культурної спадщини Луцької міської ради Олександр Котис.

"Чудова новина! На державному рівні звернули увагу на спадщину модернізму другої половини ХХ століття включно з монументальними творами мистецтва - мозаїками, вітражами, пано тощо. Міністерство культури та інформаційної політики ініціює організацію досліджень цих об'єктів. Також планується співпраця з низовими ініціативами, які можуть допомогти в цій роботі. В підсумку це все означає більшу суспільну увагу в контексті збереження цих об'єктів.

Відділ охорони культурної спадщини міськради вже повідомляв користувачів будівель у Луцьку про цінність цих об'єктів і що за будь-якого ремонту споруди їх треба зберегти і проконсультуватися. Цього надзвичайно мало. Треба думати про їхній окремий облік. Далі буде!", - йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку через аукціон шукають орендаря приміщення (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити