image
 |  0 2 Березня 2020 | 16:12

У Луцьку ініціюють прибирання території довкола замку Любарта

Лучан закликають доєднатися до весняної толоки довкола мурів Луцького замку.

Про це у соціальній мережі Фейсбук повідомив депутат Луцької міської ради від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан. 

Територія довкола Луцького замку перебуває в ненайкращому стані, нажаль вигляд з мурів не милує око туристів. Зважаючи на це, депутат пропонує провести весняну толоку біля мурів замку Любарта.

«Друзі, вчора прогулявся історичною частиною міста і був вражений засміченим станом території довкола Луцького замку. Як то кажуть: «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Тому, сьогодні зустрівся із представниками Волинського «Соколу», де обговорили проведення весняної толоки біля мурів замку Любарта.

Не відкрию секрет, якщо скажу: територія довкола Луцького замку перебуває у непривабливому стані. І мова тут не лише про Центральний ринок. На жаль, вигляд валів та прилеглих територій замку сьогодні і останніми роками не милує око лучан і туристів», - пише депутат Білан.

Ще у 2015 році за ініціативи свободівців та Василя Мазурика, який тоді керував управлінням лісового та мисливського господарства Волинської області, були проведені роботи з розчищені валів Луцького замку. Тоді вдалося зробити чималий обсяг роботи.

Вали довкола замку у 2015 році.

В той же час на території замку встановили 20 дерев’яних лавок та привезли дві вантажні машини брусів для заміни дерев’яних конструкцій галерей на мурах Луцького замку.

 

«Моя ініціатива не нова. І в далекому 2015 році, за ініціативи свободівців та Василя Мазурика, який тоді керував управлінням лісового та мисливського господарства Волинської області, були проведені роботи з розчищені валів Луцького замку. Тоді вдалося зробити чималий обсяг роботи», - резюмує Андрій Білан.

«У 2020 році в історичній частині Луцька заплановане проведення ряду заходів, які в комплексі мають сприяти покращенню туристичної привабливості цієї частини міста. Але досвід показує, що найкраще запорука змін на краще - активність громади. Тож пропоную цього року зібратися та провести аналогічну весняну толоку з прибирання території біля Луцького замку. Всі охочі можуть долучитися до хорошої справи. Давайте робити наше місто прекраснішим разом!», - закликає Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку з'явилися противники масштабного будівництва у Центральному парку

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити