image
 |  14 12 Липня 2019 | 14:07

У Луцьку комунальники «приховують» реальну вартість ремонту ліфтів

У Луцьку планує ремонтувати ліфти підприємство-монополіст «СРБУ «Волиньліфт»

Про це йдеться на сайті «Прозоро»

Оголошені тендерні пропозиції департаментом ЖКГ Луцької ради на ремонт ліфтів, за дивним збігом обставин, виграло підприємство-монополіст «СРБУ «Волиньліфт». 

І так на капітальний ремонт пасажирських ліфтів в житловому будинку на вулиці Федорова, 4, під'їздів: №1 передбачено 81 тисяча гривень, №2 - 76 тисяч гривень, №3 – майже 85 тисяч гривень та №4 – майже 93 тисячі гривень.

На сайті «Прозоро» в усіх цих тендерних пропозиціях приховано додатки до договорів в яких вказано договірну ціну, кошторис розрахунків. Надаємо, скрін за підписом керівника департаменту ЖКГ Надії Календи.

Цей не дивно, що їх приховують, адже кошторис, який вказано у додатках до договорів може здивувати своєю захмарною вартістю будь-кого з лучан.

Згідно ресурсу громадської ініціативи «Антикорупційний монітор» індекс «ФОКС» сумарно становить 75%, що має суттєві ознаки корупційної складової у даних тендерних процедурах.

Очевидно, що департамент ЖКГ Луцької міської ради цілком влаштовує співпраця з монополістом у сфері ремонту ліфтів «СРБУ «Волиньліфт» та комунальники не зацікавлені у пошуку підприємств, які можуть надавати схожі ремонті роботи за більш дешевшу ціну, бо ж кошти на ремонт ліфтів - це громади міста, а не з власної кишені.

Адже з 2016 року ТзОВ «СРБУ «Волиньліфт» уклав з міськими комунальниками 61 угоду на суму майже 5 мільйонів гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити