image
 |  4 24 Березня 2020 | 23:40

У Луцьку комунальники розпочали дезинфікувати під'їзди (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні працівники житлово-комунального підприємства №3 розпочали дезинфекцію під’їздів у Луцьку.

За два дні вони планують продезинфікувати 125-ть будинків, це майже 4 сотні під’їздів, - йдеться в матеріалі Суспільного.

Поблизу житлово-комунального підприємства №3 Луцька збираються працівники. За кілька хвилин вони вирушають дезинфікувати під’їзди у місті. Керівник підприємства Руслан Юлдашев розповів: кілька днів тому їх прибиральниці дезинфікували сходові клітки — перила, кнопки ліфтів, вхідні двері.

Прибиральниця сходових кліток Валентина Вітюк: "Поручні нам протирати, щитові, двері. Все решта мають робити у під’їздах спеціальні люди у костюмах пшикати."

Директор ЖКП №3 Руслан Юлдашев: "Сьогодні ми вже йдемо із пульверизаторами з розчином, який отримали від міської ради. Ви бачите позаду мене стоїть ємкість на одну тону. Тобто всі будинки, які є на управлінні ЖКП №3 із сьогоднішнього дня проводитиметься дезинфекція сходових маршів.

Зі слів спеціалістів цей розчин дає свій ефект до трьох діб. Щодо тих будинків, які не оплачують за дану послугу, то ми дамо деззасоби для мешканців. Це такі дво-одно поверхові будиночки, де мешканці роблять самі прибирання тих сходових маршів.

Провів інструктаж із  дезінфекції директор ВОМВП  "Профілактична дезінфекція" Тарас Столярчук, який розповів комунальникам правила безпеки при роботі.

Прийшов за спецрозчином лучанин Михайло Романовський. Каже: стежитиме за дезинфекцією свого під’їзду сам.

Прийшов за розчином Михайло Романовський: "Двоповерховий будинок. Дали мені тут кропити сходинки, бо там в нас не обробляють. Дали насадку ще, пшикалку."

Перед від’їздом на об’єкти працівників ЖКП №3 інструктують фахівці.

Директор Волинського медично-виробничого підприємства профілактична дезинфекція: "Що Вам необхідно зробити, це оприскати поручні, двері вхідні, ручки, домофони, де є точки дотику. Далі можна вологе прибирання зробити. Відповідно приміщення має бути перед тим вимите, чисте, а після того проводити дезинфекцію. Тоді ефект він більш дієвий. Потрібно ходити за вітром, щоб потрапляло на одяг. Але, захисні костюми є, то можна проводити дезинфекцію. "

Це — будинок на вулиці Стрілецька, 27. Працівник житлово-комунального підприємства, за спиною якого 16-ти кілограмовий пульверизатор, починає кропити під’їзд.

Проводить дезинфекцію під’їздів Олександр Величко: "Одягнені у спецовці. Плащ на мені, окуляри, захисна маска. Дезинфікуємо, щоб ця хвороба — коронавірус, не прогресувала. Будемо старатися, щоб всі під’їзди продезинфікувати. Нам теж говорили, що дадуть премію. Надіємося, що дадуть премію. А скільки? Скільки дадуть — не знаємо."

Мешканець будинку, якого зустріла знімальна група суспільного, дезинфекцію під’їзду коментує так:

Проживає у будинку на вул.Стрілецька, 27 Олег Мельник: "Позитивно ставимося. Мало хто ходить руками грязними, за поручні двері відкриває. Я вважаю, що це — правильно. Квартири дезинфікуємо? А як квартири дезинфікуєте? Розчином, миємо з хлоркою. Руки з господарським потрібно мити. Але, без маски, бо бачите, що ремонт робимо зараз."

Керівник житлово-комунального підприємства №3 Руслан Юлдашев розповів: дезинфекцію проводять спеціальним розчином, він не шкідливий для людей. Тому за 5-10 хвилин мешканці можуть ходити сходами у під’їздах. Ці роботи триватимуть під час карантину двічі на тиждень, - каже комунальник.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити