image
 |  7 18 Грудня 2020 | 16:53

У Луцьку комунальники зруйнували двір, тепер там - ями та болото (ФОТО)

У дворі будинків №31 та №33, що на проспекті Грушевського поруч із Залізничним вокзалом, круглий рік не висихає калюжа. І якщо у бездощові дні її можна обійти, маневруючи між ямами та припаркованими автомобілями, то осінь і зима майже не лишають для мешканців шансу вийти чистими і сухими за межі власного двору.

Про це пише Конкурент.

Вже три роки жителі цих будинків безрезультатно звертаються до міської ради, аби їм відремонтували двір. У відповідь чули і красномовні обіцянки, і пояснення, що немає грошей, і запевнення, що з наступного року їх двір вже точно потрапить до річного ремонтного плану. Але результату поки немає.

Для того, аби розказати про свою проблему, мешканці звернулися до журналістів. Голова ОСББ Ольга Герасим'юк демонструє дві великі ями. Вони, каже жінка, залишилися тут після роботи комунальників.

"Цей шматок розрило "Луцьктепло", і відповідно не зарило. Це було десь три роки тому. Яму посередині розрив "Луцькводоканал" – і теж не залатали. Раніше, коли ремонтували, асфальтом закладали ями. А тут не зробили.

І от можете собі уявити: тротуару ніде нема, одна машина стоїть ліворуч, інша праворуч, а посередині калюжа. Та калюжа не висихає навіть влітку. Пройти неможливо. А порозбивали нам все машини магазинів "Червоний" та "Луцьк вечірній". Машини, які приїздили паркуватися на стоянку поруч. Це все зробили не ми. І це має ремонтувати місто", – каже Ольга Герасим'юк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одна з найбагатших громад неподалік Луцька приховує зарплати директорів комунальних закладів

Її сусідка та заступниця Антоніна Радько додає, що мешканці будинку №31 переважно пенсіонери. Тому їм дуже важко пересуватися таким двором. Окрім того, у будинку №33 живе людина з інвалідністю. Молодий хлопець на візку взагалі не може виїхати за межі свого двору самотужки.

"Ми тут самі багато робимо. І запланували дерева порізати аварійні, і прибрати ділянку поруч. Але ж асфальт ми самі вкладати не будемо", – розповідає Антоніна.

Мешканці кажуть, що двір у них невеликий, і грошей на нього, швидше за все, піде небагато. Двори будинків поруч, які видно з проспекту Грушевського, вже давно відремонтовані. Жінки просять, аби місто звернуло увагу і на їхній, ат нарешті включило його до списку планового ремонту. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити