image
 |  5 26 Серпня 2020 | 08:49

Луцький лікар використовує заклад освіти для власної приватної справи

Відомий луцький лікар Олексій Віговський не хоче звільняти приміщення в Палаці учнівської молоді Луцька, де займається власною приватної справою.

Про це йдеться в ухвалі справи № 903/25/20 від 10 серпня, 2020 року, Господарського суду Волинської області.

Луцька місцева прокуратура в інтересах держави в особі Луцької міської ради та Управління освіти Луцької міської ради звернулась до суду щоб визнати недійсним договір оренди між підприємцем Олексієм Андрійовичем Віговським, договір укладено ще у 2015 році. Прокуратура просить повернути майно, площею 109,1 кв. м на вулиці Шопена, 18 (Палац учнівської молоді).

Йдеться, що об'єкти освітньої галузі, яким є палац учнівської молоді, мають використовуватися за цільовим призначенням, тобто має бути тісна пов'язаність з навчально-виховним (освітнім) процесом мети такого використання (в тому числі, на умовах оренди).

Натомість лікар провадить діяльність з медичної практики, тобто для здійснення підприємницької діяльності, яка не пов'язана з освітньою діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцьку й не снилось: мер Франківська позбавив комунальників премій через неякісну роботу

Судова тяганина щодо звільнення приміщення закладу освіти Луцької міської ради тягнеться ще з 2018 року.

Однак не дивлячись на це, у 2019 році Григорій Пустовіт нагородив почесною грамотою міського голови Віговського Олексія Андрійовича, директора приватного підприємства «ЛОР-центр» за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, якісне надання населенню міста Луцька кваліфікованої спеціалізованої отоларингологічної допомоги, а також з нагоди 60-річчя від дня народження. І якось вже байдуже, що цей лікар винаймає приміщення під приватну медичну справу в закладі освіти. Такий він сюрреалізм Луцької міської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити