image
 |  389 8 Квітня 2024 | 18:13

У Луцьку лише три великих виробничих підприємства мають власні очисні споруди

У Луцьку тільки три великих виробничих підприємства мають власні очисні споруди, тоді як решта скидають неочищені стоки у міську каналізацію.

Про це заявили у КП "Луцькводоканал", - пише ВолиньUA.

На даний час «Луцькводоканал» має можливість кожні 15 хвилин монітори якість вхідної води на очисні споруди, однак підтверджує факт великих залпових скидів. Зокрема в першому кварталі підприємство побачило вкиди в різні пори доби з великим перевищенням норм. За окремими даними, які є вкрай важливими для очисних споруд, показники скидів від промислових підприємств перевищували допустиму норму в десятки разів, що свідчить про великі порушення і негативно впливає на довкілля в цілому.

На жаль, в нашій громаді є лише три великих виробничих підприємства, які мають свої локальні очисні споруди, решта ж представників бізнесу скидають неочищені стоки у міську каналізацію.

Ця проблема має бути на повсякденному контролі. Ми, як відповідальне підприємство зі своєї сторони будемо робити дії, передбачені законом, але й представники бізнесу мають чітко усвідомлювати, що несуть соціальну, екологічну та економічну відповідальність за свої дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кладовищах у Луцьку побільшає контейнерів для сміття та туалетів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити