image
 |  0 18 Липня 2019 | 23:31

У Луцьку люди, від одної з політичних сил, відмовляються від участі у виборах

У Луцьку члени виборчих комісій від Руслана Бабаханова, політична партія «Опозиційна платформа – За життя», відмовляються від участі у виборах, аргументуючи, що їм не заплатять грошей.

Про це «ВолиньUA» в коментарі повідомила голова ОВК №22 Тамара Гейло.

У Луцьку масово відмовляються від участі у виборчих комісіях члени комісій від кандидата в народні депутати України Руслана Бабаханова від політична партія «Опозиційна платформа – За життя». Причиною нібито є те, що людям не заплатять кошти за участь у виборчих комісіях.

Як стало відомо з власних джерел «ВолиньUA», така активна відмова від участі у виборах членів комісій від політичної сили «Опозиційна платформа – За життя» та кандидата Руслана Бабаханова, пов’язана з тим, що людям повідомили про те, що участь у виборчих комісіях їм оплачувати політсила та кандидат не будуть.

Очевидно, що люди від «Опозиційної платформи – За життя» керувалися одним – це заробіток грошенят під час виборів. Таким чином понабирали по оголошенню членів комісій, які сьогодні відмовляються брати участь у виборах. Очевидно, що люди не знають, що за зрив виборчого процесу «світить» кримінальна відповідальність.

Зі слів Тамари Гейло, наразі ситуація не така критична, адже політичну силу, яка делегувала членів комісії, які відмовляються від участі у виборах, просять замінити людей. Наразі в крайнощі вдаватися не будуть, адже триває діалог з цією політичною силою та кандидатом.

Однак, слід нагадати, що ОВК має право звернутися до правоохоронних органів щодо вровадження ст. 157 КК «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити