image
 |  4 20 Квітня 2023 | 18:13

У Луцьку Макс Кідрук презентував роман "Колонія"

У Луцьку український письменник Макс Кідрук презентував свій перший роман "Колонія" з циклу "Нові темні віки".

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Письменник побував у Луцьку 19 квітня в рамках загальноукраїнського туру. Прибуток від продажу квитків буде спрямований волонтерам, які збирають кошти для ЗСУ.

У переповненій залі лялькового театру Макс Кідрук розповів про ідею роману "Колонія" і довгу роботу над твором. Письменник у притаманній йому інтелектуальній та з гумором манері поділився думками про глобальні проблеми людства та що чекає його в майбутньому. Також Макс Кідрук висловив своє частково скептичне бачення майбутнього штучного інтелекту і технічного прогресу. На думку письменника, науково-технічний прогрес не обов'язково є лінійним і не завжди відбувається з прискоренням.

"У своїй книзі я запропонував песимістичний погляд майбутнього. Не обов'язково, що цей сценарій матиме місце. Але він можливий. Це ніби пересторога усім. Бо якщо ти бачиш йомвірний негативний сценарій, то намагаєшся вжити заходів, щоб він не став реальністю", - зазначив Макс Кідрук під час презентації.

Також він поділився переживаннями і труднощами, з якими стикнувся під час виходу роману. Адже він збігся у часі з повномасштабною російською агресією.

"Російська агресія - це не тільки фізична агресія. Це також агресія проти української ідентичності та культури. Скільки українського інтелектуального продукту ми втратили через вторгення? Скільки книг українською не написано? Скільки інших творів не видано і не побачило світ?" - наголосив автор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Населення боргує "Луцьктеплу" 178 млн гривень

Додамо, що у книзі "Колонія" розповідається про події 2141 року. Людство на Землі ще не оговталося від хвороби клодис, що призвела до найбільшої за пів століття пандемії, коли з’являється новий патоген, який інфікує винятково вагітних жінок. Група вчених-імунологів намагається з’ясувати, що він таке і чи пов’язана його поява з нейтринними спалахами, зафіксованими довкола планети. Чисельність населення марсіанських Колоній перевищує сто тисяч мешканців, і третина з них народжені на Марсі. Вони програють суперспеціалістам із Землі боротьбу за робочі місця в наукомісткій економіці Марса і змушені працювати на низькокваліфікованих ручних роботах. Що більше їх сягає повноліття, то дужче вони прагнуть змін, не усвідомлюючи, що ці зміни ставлять під загрозу саме існування Колоній.

Макс Кідрук — український письменник, радіоведучий і популяризатор науки. Автор проєкту «Теорія неймовірності» на Українському радіо, книжок «Де немає Бога», «Не озирайся і мовчи», «Зазирни у мої сни», а також низки тревелогів. Твори перекладено польською, німецькою, чеською та угорською мовами.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити