image
 |  16 8 Грудня 2021 | 18:42

У Луцьку мають намір максимально залучити приєднані села до новорічно-різдвяного дійства

Під час новорічно-різдвяних свят 2021/22 року у Луцькій громаді хочуть максимально залучити до святкової програми приєднані села.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла директорка Департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів.

"Цього року Луцька громада святкуватиме новорічно-різдвяні свята у колі великої родини. Адже до нас доєдналися 35 сіл. Відповідно зростуть масштаби святкувань. У нас налічується 52 заклади культури. Тому ми хочемо врахувати традиції, які існують в кожному населеному пункті щодо відзначення різдвяних свят", - зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська чиновниця обіймала одночасно дві керівні посади

Тетяна Гнатів додала, що заплановано проведення великої кількості етнофестивалів.

"15-16 січня у нас відбудеться етнофестиваль "Різдво у Луцькій громаді". Ми хочемо зробити акцент на сільських традиціях. Тому у перший день фестиваль проводитиметься у сільських населених пунктах. А 16 січня відбудеться спільна коляда на Театральному майдані. Також заплановані такі заходи як фестиваль вертепів 9 січня "Різдвяні піснеспіви". У Палаці культури працюватиме "Різдвяна майстерня", де показуватимуть майстер-класи для дітей, туристів і усіх охочих. А вулицю Лесі Українки прикрашатиме оновлена інсталяція "Вулиця різдвяних янголів". Там можна буде помилуватися галереєю просто неба у стилі витинанок, які виконані відомими луцькими художниками", - розповіла директорка Департаменту культури Луцької міськради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити