image
 |  7 25 Серпня 2019 | 20:26

У Луцьку майстри із шести країн творили міфічні скульптури (ФОТО)

Упродовж тижня майстри з різних міст України, а також Білорусі, Німеччини, Словаччини, Вірменії та Литви різьбили в Луцьку унікальні скульптури з дерева.

Про це пишуть "Волинські новини".

Перший міжнародний скульптурний фестиваль триває в Луцьку на території культурно-розважального центру «Adrenalin City» уже п’ятий день – 20–25 серпня. Він приурочений до 10-річчя «Adrenalin City» та першої річниці відкриття в місті Музею сучасного українського мистецтва Корсаків.

Протягом усіх фестивальних днів майстри не тільки створювали дерев’яні шедеври, які в подальшому залишаться на території культурно-розважального центру й стануть окрасою арт-парку «Містерія», а й змагалися, до прикладу, у швидкісній різьбі. У нагороду за перемогу у Speed Carving різьбярі отримували новенькі бензопили.

         

Загалом над основними скульптурами, котрі поповнять арт-парк «Містерія», працювали всі п’ять днів близько 20 майстрів.

      

Серед них – Володимир Кравчук, котрий приїхав із Ялти. На огляд публіці він готує скульптуру про взаємопочуття.

«У цій роботі я хотів показати агресивний світ навколо нас. Назва цієї роботи «Хтось цілує, хтось кусає». Це життя», – сказав скульптор.

         

Як поділився Віктор із Луцька, про фестиваль він дізнався випадкового, тож вирішив долучитися до його проведення практично в останній момент. І оскільки скульптури врешті виставлятимуться в арт-парку «Містерія», вирізьбив гуманоїда, котрий тримає в руках планети.

«Це якась всевишня сила. Ми, звісно, нічого подібного не бачили, тому й достеменно невідомо, чи щось схоже насправді існує», – зазначив скульптор і додав, що переважно займається рельєфною різьбою.

                              

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити