image
 |  4 13 Червня 2023 | 16:46

У Луцьку міняють магістральну тепломережу, яку прокладали ще у 1973 році

У Луцьку міняють магістральну тепломережу на проспекті Відродження.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи Луцької міськради.

Наразі мова йде про заміну аварійної ділянки магістральної тепломережі на проспекті Відродження. Нещодавно завершено заміну мережі на вулиці Загородній біля обласного перинатального центру. А зараз роботи тривають на значному відрізку магістральної тепломережі на проспекті Відродження – від будинку №18 до повороту на вулицю Писаревського.

Протяжність цієї ділянки – 1200 метрів, загальна протяжність запланованої в цьому році заміни тепломережі на проспекті Відродження становить 1800 метрів. Орієнтовна вартість робіт – 10 млн грн. Магістральна труба, на якій ведеться заміна, експлуатується з 1973 року, тобто пів століття. Тільки за останні три роки тут трапилося сім поривів.

Як зазначив директор ДКП “Луцьктепло” Іван Скорупський, під час робіт застосовуються сучасні технології. Вкладаються труби із попередньою ізоляцією, які є надійними і мають великій термін експлуатації. Це дасть змогу значно знизити рівень теплових втрат на цій ділянці, які наразі є дуже високими – 22 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині оновили міст, який не ремонтували понад 40 років (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити