image
 |  2 9 Листопада 2020 | 15:12

У Луцьку мітингували під стінами ОДА (ФОТО)

У Луцьку люди вийшли на загальнонаціональний пікет на підтримку обов’язкового ЗНО з української літератури.

Активісти зібралися із плакатами під стінами Волинської ОДА у понеділок, 9 листопада, - пише ВолиньPost.

Дату мітингу вибрали не випадково, адже саме 9 листопада відзначають День української писемності, тож активісти у різних містах України вирішили вкотре нагадати про важливість мови та літератури, як одиниці національної ідентичності.

Нагадаємо, що у вересні цього року уряд України підтримав ініціативу запровадження двох форм тестування на ЗНО з української мови, тобто у 2021 році випускники, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти та/або планують вступати до закладів вищої освіти, матимуть можливість самостійно обирати, яку саме роботу виконуватимуть під час ЗНО ‒ з української мови і літератури чи лише з української мови.

Ця можливість вибору спрямована на те, аби більш глибоко оцінити знання «гуманітаріїв» та дати шанс «технарям» обрати для себе лише тест з української мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарфик і рукавички від волинської бабусі передали Вселенському Патріарху

У Луцьку на акцію вийшло не багато людей. Кажуть, на масовість і не розраховували.

У активістів всього дві вимоги: повернути українську літературу у перелік обов'язкових предметів на ЗНО та відставка міністра освіти Сергія Шкарлета. У всіх містах готували відповідні звернення.

Звернення від активістів передали голові Волинської обласної державної адміністрації Юрію Погуляйку. Оскільки той поки перебуває на карантині, у відділі звернень громадян пообіцяли віддати документ заступнику Сергію Мовенку.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити