image
 |  13 16 Грудня 2021 | 15:18

У Луцьку може з’явитися ще одна пам’ятка архітектури (ФОТО)

У Луцьку депутати наполягають на створенні пам’ятки архітектури місцевого значення будинку 15, що по вулиці Богдана Хмельницького.

Про це «ВолиньUA» стала відомо під час засідання постійної комісії земельних відносин Луцької міської ради.

Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку «Богдана Хмельницького 15» просять у Луцькради дати дозвіл на розроблення проєкту землеустрою для обслуговування багатоквартирного житлового будинку з об’єктами торгово-розважальної та ринкової інфраструктури. Мова йде про 5 сотих землі, на яких розміщений будинок.

Депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан розповів, що даний будинок має історичне значення та є в переліку тих, які мають стати пам’яткою архітектури місцевого значення, тому голова ОСББ має заключити договір з відділом охорони культурної спадщини.

«Відреставрований будинок на Богдана Хмельницького є унікальним та має архітектурну цінність. Будівлі цегляного стилю можна зустріти на вулицях нашого міста, здебільшого в центральній його частині. Стіни таких приміщень будувалися з клінкерної цегли, виготовленої на місцевому заводі Глікліха «Лучанин». На скільки відомо мені, по даному будинку має бути укладений договір на охорону культурної спадщини. Після того, як ОСББ її підпишуть, ми готові погодити межі», - розповів депутат Андрій Білан.

Колеги по земельній комісії підтримали пропозицію депутата, а саме рекомендувати голові ОСББ звернутися до відділу охорони культурної спадщини Луцькрали та підписати охоронний договір. Таким чином, у місті з’явиться офіційно ще одна пам’ятка архітектури місцевого значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на місці зруйнованого будинку зведуть новий

 

Будинок 15, що на Богдана Хмельницького у Луцьку дісно зберіг у собі багато автентичних речей, ковки балконів, ліпнину поряд із карнизами будинку. Старовинні металеві сходи. Колоритний будинок, що прикрашає вулицю міста.

                 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити