image
 |  4 16 Липня 2021 | 20:20

У Луцьку на капремонт ліфтів виділили 2,8 мільйона гривень

Два мільйони вісімсот тисяч гривень виділили на капітальний ремонт ліфтів житлових будинків міста. Відповідне рішення депутати ухвалили на позачерговій сесії. Станом на 16 липня у луцьких багатоповерхівках не працює 39 ліфтів

Про це  «Суспільному» розповів головний інженер підприємства «Волиньліфт» Сергій Сухий.

«Деякі з підйомників не працюють вже понад два з половиною місяців, таких більшість», – каже інженер.

Додає: нині тривають тендерні процедури по ремонту 23 ліфтів.

Депутати Луцькради проголосували за зміни до бюджету міста. Серед них – виділення 5,8 мільйона гривень на департамент житлово-комунального господарства. Під час сесії директорка департаменту фінансів та бюджету міськради Лілії Єлова пояснила, три мільйони передбачили на капітальний ремонт прибудинкових територій, а 2,8 мільйона – на ремонт ліфтів.

«Кошти спрямують на капремонт підйомників, які експлуатують понад 25 років. Роботи проходять на умовах співфінансування: 40 % грошей збирають мешканці будинку, 60 % оплачує міський бюджет», — розповів Суспільному начальник відділу департаменту ЖКГ міськради Віктор Фіщук.

Станом на 16 червня у місті відключені були 34 підйомники. Зі слів начальника відділу департаменту ЖКГ міськради Віктора Фіщука, на їх ремонт потрібно 2 мільйони 400 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет Луцька отримав 7,9 мільйона гривень для придбання житла учасникам російсько-української війни

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити