image
 |  18 21 Жовтня 2021 | 15:35

У Луцьку на місці промислової забудови може вирости новий мегажитловий комплекс

Земельна комісія Луцької міськради рекомендувала погодити надання в оренду ділянки площею 1 гектар будівельній компанії «ПОБУТІНВЕСТ», яка викупила майно «Волиньобленерго» за адресою Залізнична, 1-б.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Сьогодні земельна комісія Луцької міської ради погодила зміну орендаря у зв’язку з купівлею нерухомості по вулиці Залізничній, 1-б. «Волиньобленерго» продало свою нерухомість будівельній компанії «ПОБУТІНВЕСТ». Разом з майном компанія отримає можливість розпоряджатися майже 1 гектаром землі.

Зазначимо, що ТЗОВ «ПОБУТІНВЕСТ» пов'язане з будівництвом ЖК "Яровиця". Логічно припустити, що компанія хоче взяти землю в оренду для будівництва нового величезного житлового комплексу, хоча дана ділянка за Генпланом належить до зони промислової забудови.

"У Луцьку склалася нездорова ситуація з хаотичною забудовою багатоповерхівками. При цьому забудовникам начхати на Генплан, на розбудову соціальної інфраструктури, на наявність достатньої кількості паркомісць. Якщо поруч з ЖК "Яровиця" постане ще один багатоповерховий монстр, що буде з рухом транспорту в цьому районі? Луцьк просто стане у заторах. Вже зараз через будівництво ЖК "Яровиця" є великі проблеми з інфраструктурою і тотальний дефіцит паркомісць. Переконаний: стратегічні цілі розвитку Луцька не можна приносити у жертву інтересам окремих забудовників. Нам потрібно думати про будівництво ще одного моста через Стир. Про транспортні розв'язки і про достатню кількість дитсадків та шкіл. Чи ми хочемо перетворитися у місто хаотичної забудови і суцільних пробок?" - прокоментував проєкт рішення депутат Луцької міськради від ВО "Свобода", член земельної комісії Андрій Білан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земельна комісія Луцької міськради більш ретельно вивчатиме питання виділення землі у садівничих товариствах

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити