image
 |  2 13 Листопада 2020 | 17:07

У Луцьку висадили дерева (ФОТО)

У Луцьку триває щорічна акція “Чиста Україна — чиста Земля”

Сьогодні в рамках акції “Чиста Україна — чиста Земля” лучани висадили дерева на території пам’ятки природи місцевого значення “Теремнівські ставки”.

Як розповіла начальник відділу екології міської ради Оксана Лисак, ідея провести озеленення саме цієї території виникла у зв’язку із необхідністю оновити видовий склад старовікових дерев, що відмирають через зміни клімату.

Нові саджанці є нетиповими для Луцька, адже зазвичай поширені на територіях України із теплішим кліматом. Це платан західний, глід, акація, метасеквоя. А на вільних територіях насадження доповнять дубами й березами.

У акції взяли участь структурні підрозділи Луцької міської ради, Регіональний офіс водних ресурсів, міська філія державної установи Центр пробації, а також педагогічні колективи із 23, 19, 10, 18 та 22-ї шкіл.

Закупівлю саджанців було профінансовано з міського екологічного фонду на суму 27 тис. грн. Закупили їх у «Волинському лісовому селекційно-насіннєвому центрі.

          

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити