image
 |  297 9 Квітня 2024 | 14:48

У Луцьку обговорили актуальні проблеми комунальної сфери

У Луцькій міськраді відбулося розширене засідання комісії з питань житлово-комунального господарства за участю чиновників та депутатів, представників ОСББ, громадських активістів, лучан.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Головним питанням комісії став розгляд проблем комунальної сфери, які потребують нагального вирішення. У тому числі аварійних ситуацій, підтоплень житлових будинків, відсутності будь-якого ремонту вулиць і прибудинкових територій. 

Загалом у міську раду надійшло понад 2 тисячі звернень від жителів громади щодо аварійного стану доріг і прибудинкових територій. З них близько 30 таких, що потребують негайної реакції. Однак, міська рада заборонила будь-які капітальні видатки під час війни. Залишено тільки санітарне прибирання території і дрібні ремонти. Тому можливості вирішити багато проблем просто немає. 

З іншого боку, ніхто не ставить під сумнів, що допомога армії - пріоритет номер один. 

Під час роботи комісії мали можливість виступити як представники ОСББ, жителі окремих будинків, так і активісти і військові. Загалом зійшлися на думці, що потрібно підходити до цього питання зважено і враховувати, що саме потребує ремонту, а що може зачекати. 

"Тут потрібне соломонове рішення. Є справді аварійні ситуації. Якщо їх не вирішити зараз, то потім доведеться вирішувати із значно більшими витратами, залучати департамент соціальної політики для догляду людей, котрі не можуть пересуватися через катастрофічний стан вулиць. З іншого боку, є речі, які можуть точно зачекати. Парковки, майданчики - все це не на часі. Коли активісти питають, де взяти додаткові кошти, наведу приклад. Головний лісівник Волині Олександр Кватирко отримує за рік понад 4 млн грн зарплати. Чи правильно, коли посадовці отримують такі кошти під час війни? Сумнівно. А таких прикладів немало", - зазначив депутат Луцької міськради від фракції ВО "Свобода" Михайло Щур.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити