image
 |  4 9 Квітня 2021 | 21:39

У Луцьку обрали авторів найкращих театральних масок (ВІДЕО)

У Луцьку відзначили переможців конкурсу «Театральна маска». Для конкурсу лучани виготовили як простих паперових, так і професійних масок. Усього – 48 виробів.

Про це розповіла «Суспільному» методистка Палацу культури міста Олеся Іщук.

Відкриттям конкурсу стали різдвяні маски у техніці соломоплетіння.

«Я бачу не просто солому, а бачу промінці сонця, сплетені між собою, які дають нам витвір мистецтва ручної роботи», – зазначила Олеся Іщук.

Мистецтво соломопластики продемонструвала лучанка Христина Савюк. На конкурс дівчина принесла різдвяні маски з житньої соломи. Говорить: подобаються зооморфні мотиви, тому першим виробом був слон. Дівчина додала: пізніше порадили створити маски Кози чи Меланки до Різдва.

Три тижні на маску в техніці пап’є-маше витратила учасниця конкурсу Тетяна Жумик. У роботі, говорить, використовувала сіль, клей і папір. Гран-прі конкурсу отримали маски Христини Савюк. Лучанка поєднала народне мистецтво з сучасними ідеями. Серед переможців також дев’ятирічний Ярослав Самчук. Школяр на конкурс виготовив дві маски.

Хлопець каже: маску виготовив за персонажем Верногори з мультфільму «Пригоди Котигорошка».

«Спершу ми взяли маску, обклеїли її папером, потім розфарбували і обклеїли її різними бусінками. Камінчики ми збирали на морі. А ось ці бусінки мама купляла в магазині, бігала по всьому нашому районі», – зазначив учасник конкурсу.

У конкурсі взяли участь 39 лучан різного віку. Вони презентували 48 масок: з паперу, тканини, пластику, пап’є-маше, виготовлені у різних техніках, каже методистка Палацу культури міста. Переможців відзначили призами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ківерецький декан взяв участь в акції «Створюємо ліси разом»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити