image
 |  1759 11 Грудня 2023 | 19:42

У Луцьку одинока пенсіонерка замерзає в своєму будинку

Гріється від кухонної плити: бабуся, яка ледве пересувається по хаті, лишилася взимку без газопостачання. Справа в тому, що стара грубка, до якої було підведено блакитне паливо, почала пропускати газ. Пенсіонерка викликала газівників, а ті запломбували трубу. Згодом добрі люди полагодили бабусі грубку та звернулися до «Волиньгаз Збуту». Але, як виявилося, відновити газопостачання не так просто.

На камфорках – металевий диск, у духовці – дві цеглини, а на вечір 85-річна Лідія Каліта топить дровами грубку. Так пенсіонерка змушена грітися вже кілька тижнів, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Я почула запах газу. Викликала аварійку. Вони приїхали і взяли запломбували. Найшли там неполадки. Запломбували і написали акт», – пригадує Лідія Каліта.

Бабуся одинока: не має ані дітей, ані онуків. Допомагає їй далекий родич. Він і звернувся до газівників.

«Те, що там були тріщини, то все вже зроблено. Сказали звертатися на проспект Молоді. І там уже стільки разів звертається та людина, що я попросила, з тим актом. Вони сказали, що треба якийсь там рахунок. Я не знаю, який рахунок. Там рахунок є той, що по газу. Вони кажуть: не той, то інший треба. Я не знаю. Якась безвихідь така. Вони не можуть вирішити це питання. Він кожен день ходить і нічого не може добитися», – говорить пенсіонерка.

По хаті вона пересувається, опираючись на стільці.

Журналісти звернулися до «Волиньгаз Збуту», проте чоловік, який повинен консультувати клієнтів компанії в разі виникнення проблем, відмовився будь-що коментувати.

Урешті пояснення надала керівниця Центру обслуговування клієнтів «Волиньгаз Збуту» Ольга Тимощук: «Укладається договір на розподіл природного газу з газорозподільними мережами і робиться договір на відновлення газопостачання. Це не безкоштовно. Всі ціни затверджені. Це є монопольна послуга».

Зрозуміло, що пенсіонерка живе на маленькі гроші, але в цій ситуації справа навіть не в коштах. Бабуся фізично не може ходити по різних інстанціях і не дуже розуміється в питанні з рахунками.

У «Волиньгаз Збуті» пообіцяли зв’язатися з Лідією Калітою та спробувати їй допомогти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через Волинську митницю везли гуманітарну допомогу з комерційним товаром (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити