image
 |  2 29 Грудня 2021 | 20:14

У Луцьку перевірили, чи якісна питна вода

У Луцьку перевірили якість питної води та стан водопровідних мереж міста та наближених сіл.

Про це йдеться на фейсбук-сторінці Луцькводоканалу.

Відомо, що подача питної води в місто Луцьк та 16 навколишніх сіл забезпечується розгалуженою водопровідною мережею із чавунних, стальних, азбестоцементних і поліетиленових труб діаметром 50-600 мм та протяжністю 317,7 км. Із загальної кількості водопровідних мереж, ветхі та аварійні становлять 168,8 км (53,0%).

«Виробничий контроль безпечності та якості питної води по КП «Луцькводоканал» здійснюється в місцях водозабору, перед надходженням у водопровідну мережу та у розподільній мережі. З водогонів насосних станцій, якість води перевіряється за програмою скороченого контролю (щоденно один раз на зміну), скороченого періодичного контролю (щоденно один раз на зміну) та повного виробничого контролю (один раз на місяць)», - йдеться у повідомленні.

Якість питної води відповідає вимогам діючого ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У комунальників Луцька достатньо засобів для проходження зимового сезону

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити