image
 |  0 23 Липня 2021 | 15:56

У Луцьку підняли олімпійський прапор (ФОТО)

Прапори України та Національного олімпійського комітету підняли з нагоди відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади Токіо-2020 (Японія).

Про це інформує Волинська обласна рада.

У церемонії підняття державного та олімпійського стягів взяли участь представники спортивної спільноти області, Національного Олімпійського комітету, влади та громадськості. У ХХХІІ літніх Олімпійських іграх Україну представлятимуть 158 олімпійців, восьмеро з яких волиняни. Усі вони - вихованці Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Звертаючись до присутніх перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода") найперше висловив вдячність: олімпійцям та паралімпійцям - за титанічну працю та здійснені і майбутні перемоги, тренерам – за професійність і наполегливість у підготовці спортсменів найвищої майстерності, бізнесу і органам влади різних рівнів, які кожен у свій спосіб підтримують олімпійський спорт.

«Вважаю, що у рік 30-ї річниці Незалежності України ця олімпіада має стати особливою для наших збірних. Ця дата буде додатковим стимулом для українських спортсменів у досягненні високих вершин. Переконаний, що наші збірні виступлять максимально успішно і ми будемо зустрічати їх з великою радістю і гордістю. Чекаємо з перемогою!», - зазначив він.

Честь України і Волині на світовій спортивній арені захищатимуть:

Марія Повх – веслування на байдарках і каное, тренери Роман Повх та Андрій Шевчук.

Юрій Вандюк – веслування на байдарках і каное, тренери Федір Семенюк та Роман Повх. Анастасія Турчин – дзюдо, тренери Віталій Терешкевич та Михайло Романкевич.

Яна Беломоіна - велосипедний спорт, тренери Віктор Ковальов та Максим Гавриленко.

Іван Банзерук – легка атлетика, тренер Володимир Яловик.

Данило Даниленко – легка атлетика, тренери Сергій Басенко, Олена та Олег Вегнери.

Ірина Климець – легка атлетика, тренер Роман Черкашин.

Марія Сахарук (Філюк) – легка атлетика, тренерка Валентина Борисюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити