image
 |  1195 10 Березня 2024 | 08:54

У Луцьку підприємство оштрафували за білборди напівоголеного чоловіка

Оператора реклами у Луцьку оштрафували на 45 тисячі гривень за білборди із зображенням напівоголеного чоловіка з каскою "Пеклобуд".

Про це інформують у КП "Луцькреклама", - пише ВолиньUA.

До Луцької міської ради надходили численні скарги на рекламні сюжети на білбордах місцевого оператора, які рекламували одне з он-лайн казино і містили зображення напівоголеного чоловіка, який має непритаманні людині зображення вух з надягнутою каскою з рогами та надписом «ПеклоБуД».

У зв’язку з цим комунальним підприємством «Луцькреклама» було скеровано відповідне подання до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області для проведення вивчення заявлених фактів

У результаті перевірки було встановлено, що така реклама порушує етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтує правилами пристойності. Використання зображення напівоголеного чоловіка в рекламі є дискримінаційним за ознакою статі. Подібний підхід є свідченням непрофесійності та використання недобросовісних маркетингових практик. Реклама визнана дискримінаційною, що підтверджено експертним висновком наданим ВГО «Українська Асоціація Маркетингу».

За результатами розгляду справ щодо дискримінаційної реклами прийняті рішення про накладення на рекламодавця штрафу на загальну суму - 44,85 тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2023 році в Луцьку вакциновано від сказу 2413 тварин

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити