image
 |  0 30 Березня 2021 | 13:11

У Луцьку планують провести поточний ремонт аварійного даху на Львівській, 63

У Луцьку для проведення поточного ремонту аварійного даху на Львівській, 63, комунальники шукають гроші.

Про обговорювали під час зустрічі, вчора, 29 березня, інформує на своїй сторінці депутат від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан.

Як розповіли лучани, покрівля будівлі перебуває в аварійному стані довгий час. Зараз там обвалились крокви та балки, а горище відкрите для опадів. Волога потрапляє до квартир, які знаходяться на 5-му поверсі. Тож проблему потрібно вирішувати якомога швидше.

Одну із причин мешканці будинку називають провайдерів інтернету, які прив’язали кабелі до старих крокв даху, які з часом повиривало, що в свою чергу ослабило дах та можливо спричинило обвал покрівлі.

На зборах сьогодні також були присутні директор ЖКП №2 Микола Романюк та заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Надія Календа. Вони розповіли про можливі варіанти виходу з ситуації. Їх два: капітальний або поточний ремонт покрівлі.

Вартість капітального ремонту даху вартуватиме від 300 тисяч гривень і для виконання цих робіт потрібно зібрати 40% від вартості робіт з усіх мешканців будинку. Однак, така сума є непідйомною для мешканців будинку. Тому очевидним виходом із ситуації вбачають проведення поточного ремонту. Але у цьому випадку людям доведеться зібрати 20% суми від вартості робіт.

Поточний ремонт може обійтися у 80-90 тисяч гривень. Таких коштів на ремонт покрівлі в комунальному підприємстві ЖКП №2 наразі немає. Однак їх можуть акумулювати з виплат мешканців цього будинку до кінця року. Проте час не чекає. Щоб прискорити процес фінансування і розпочати ремонт якомога швидше, мешканці звернулися до депутатів.

Зараз працівники ЖКП №2 готують протокол зборів та проєкт на проведення поточного ремонту покрівлі 1 та 2 під'їзду будинку на Львівській,63. Наступний крок - пошук фінансів на виконання робіт з відновлення даху.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку на обмежувачі завис Туаpег (ВІДЕО)

До співфінансування готовий долучитися інтернет-провайдер, який обслуговує цей будинок. Чого, на жаль, не скажеш про приватних орендарів 1-х поверхів.

«Зі свого боку, обіцяю, як депутат від округу №2, докласти максимальних зусиль для вирішення проблеми», - зазначив депутат Андрій Білан.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити