image
 |  4 7 Серпня 2021 | 11:17

У Луцьку попри заборону лунають феєрверки у нічний час

У Луцьку продовжують використовувати феєрверки у нічний час після 22 години вечора.

Про це «ВолиньUA» інформують очевидці.

Феєрверки у вечірній час на Замковій площі стали ситемним явищем на яке не реагують правоохоронці. Мешкаці Старого міста вже скоріше звикли до масових вечірніх гулянок поряд із замком. Куріння кальянів на вулиці, дрифтування автомобілями і в додачу вечірні запали феєрверків.

У багатьох містах України використання піротехнічних засобів офіційно заборонене, як і в Луцьку. Через проведення антитерористичної операції на сході України та з метою запобігання нещасних випадків. Феєрверки – травмуючий фактор для тих, хто воював, і для людей (а особливо дітей), які пережили обстріли і бомбардування.

У лютому місяці цього року Луцька міська рада прийняла рішення про заборону запуску феєрверків, салютів та проводити інші розважальні заходи і видовища з використанням піротехнічних виробів на території громади. Вона стосується надання адміністративної послуги з запускання висотних салютів, яка надавалася на свята, наприклад, на День міста чи День Незалежності.

На феєрверки, які можна придбати в магазинах, розповсюджується інша заборона. Люди, які запускають ці піротехнічні вироби, порушують передусім режим тиші, за чим має слідкувати поліція.

Раніше в Нацполіції прокоментували чому не реагують на кононаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підлеглий Кватирка дав дозвіл незаконно різати ліс

«Рішення про заборону піротехніки приймають міські чи сільські ради, кожна окремо. Наприклад, у Києві київрада заборонила використання протехніки до закінчення ООС, тобто до нашої перемоги. Однак, відповідні зміни до Кримінального, Кримінально-процесуального та Кодексу про адмінпорушення щодо відповідальності за запуск салютів не вносилися», — йдеться у повідомленні.

Виходить, справа боротьби з феєрверками у руках самих громадян. Утримайтеся від таких "веселощів", і друзів та родичів відмовте.

    

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити