image
 |  218 13 Травня 2024 | 17:44

У Луцьку презентують книгу «Вежа через [О]»

15 травня у музейному просторі «Окольний замок» відбудеться презентація книги «Вежа через [О]», що стала результатом проведення першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення» у 2021 році.

Про це пише ВолиньUA.

«Вежа через [О]», що в березні з'явилась на полицях багатьох книгарень країни, стала чудовим подарунком гостям Луцька, які, завдяки унікальним текстам авторів книжки, краще пізнають наше місто.

«Вежа через [О]» — це квінтесенція сенсів, образів, історій та сьогодення Луцька, які стають приємним відкриттям навіть наших містян. Книга вийшла друком у видавництві «Комора», упорядницею стала літературна кураторка резиденції Ольга Ольхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, де знаходиться колишній голова Луцької райради, який втік за кордон

Довідка:

До 150-ї річниці від Дня народження Лесі Українки в 2021 році управління туризму та промоції міста Луцької міської ради спільно з творчою агенцією «Баляндраси» (м. Київ) ініціювало проведення у нашому місті першої Луцької літературної резиденції «Місто натхнення», яка тривала 5 тижнів. Учасниками резиденції стали: Оксана Забужко, Катерина Калитко, Мирослав Лаюк, Любко Дереш і Макс Кідрук.

Метою резиденції є популяризація Луцька та його міських просторів як мистецького осередку, а також міста європейського культурного контексту.

Результатом першої резиденцїї стала збірка творів, створених резидентами в межах резиденції та під її впливом. Твори, в яких Луцьк є містом натхнення, місцем подій, героєм чи домівкою персонажів, покликані популяризувати місто в українському та європейському мистецьких контекстах та з метою промоції міста як привабливої туристичної дестинації.

Книга також стала частиною загальноукраїнської промоційної кампанії відкриття нового туристичного об'єкту — пам'ятки національного значення вежі князів Чорторийських, відреставрованої в рамках проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна», що реалізовувався Луцькою міською радою.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити