image
 |  4 16 Червня 2019 | 18:53

У Луцьку презентували новий фотоальбом про місто (ВІДЕО)

На початку 2018-го луцький фотограф Віктор Петрук почав працювати над фотоальбомом. Упродовж року він фіксував історичні пам’ятки міста, споруди, простори довкола, жителів і гостей Луцька, його ритм і настрій.

Про це в сюжеті UA: Волинь

Віктор Петрук розповів: за рік відзнімкував майже 2 тисячі світлин. Локації здебільшого обирав сам, частину пропонувала команда управління туризму та промоції, яка замовила роботу. Фотограф каже: пам’ятає кожну світлину і її емоції. Аби «зловити» потрібний кадр, часом доводилось спускатися в підземелля, або ж шукати найвищі точки.

Віктор Петрук, фотограф: “ Бувало о 4, бувало о 5 ранку . Наприклад, взимку вулицю янголів фотографував. Це я встав о 5 ранку. Багато навіть моїх друзів дивувалися з тих, хто бачили фото, а де люди.”

Гігабайти фотографій, відзнятих за рік, першою після фотографа переглядала дизайнерка Інна Питель. Вона каже: найважчим завданням було з-поміж двох тисяч світлин відібрати 300, які увійшли до фотоальбому.

Інна Питель, дизайнерка: “Сказали, що сторінок має бути 100. І тут почались проблеми. Бо кожна фотографія настільки унікальна і цікава, що хотілось подати її більше. В результаті ми зійшлися на тій кількості сторінок, яка зараз є.”

На 130 сторінках вмістили фото історичної спадщини і сучасного Луцька. За словами начальниці управління туризму та промоції Катерини Теліпської, презентаційний фотоальбом – це симбіоз професіоналізму, натхнення і любові до міста.

Теліпська Катерина, начальниця управління туризму та промоції Луцької міської ради: “Ми хотіли показати Луцьк таким яким він є. показати його основні історичні пам’ятки, показати події. Які тут відбуваються, показати лучан, яким життям вони тут живуть. Щоб цей фотоальбом став хорошим спогадом і натхненням обов’язково сюди ще раз приїхати.”

 

 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити