image
 |  9 18 Серпня 2021 | 15:48

У Луцьку презентували виставку художніх робіт Володимира та Ярослава Жупанюків «Скарб Нації» (ФОТО)

З нагоди відзначення 30-річчя Незалежності України в арт-галереї «Луцьк» 18 серпня відбулася презентація виставки художніх робіт Володимира та Ярослава Жупанюків «Скарб Нації».

Володимир та Ярослав Жупанюки – батько та син, відомі художники на Волині. У творчості орієнтуються на традиції класичного мистецтва, експериментуючи з різними виражальними засобами. Основний жанр – пейзаж. Жупанюки – носії традицій реалістичної школи.

На виставці експонуються найкращі роботи різних років, виконані в техніці олійного живопису, зокрема ікони та картини сакрального змісту з елементами історичних подій.

Відкриваючи виставку, перший заступник голови Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Юрій Поліщук побажав митцям, аби їхня творчість передавалася з покоління в покоління, число прихильників їхньої творчості зростало, а до наступного ювілею Незалежності творчий дует переріс у тріо, адже у митців підростає син та онук Остап, котрий теж захоплюється малярством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькі театрали готують документальну виставу про творців Незалежності України (ВІДЕО)

Любов, Свобода, Творчість – саме ці відчуття, як стверджує Ярослав Жупанюк, спонукають їх до створення жипописних ікон та полотен сакрального змісту з елементами історичних подій. Життєдайними ж витоками їхньої творчості, як зізнається Володимир Жупанюк, стали відвідини іст оричних місць, зокрема Берестечка та поля Берестецької битви, про батальні сцени якої йому захопливо та подробицями розповідав його батько.

Такими чином, у творчості Жупанюків чітко прослідковується тяглість поколінь і неперереборне прагнення відстояти та примножити українську самобутність, мову, традиції, матеріальну та духовну спадщину, що власне й спонукає увіковічнити "Скарб Нації".

Виставка дівятиме з 18 серпня до 02 вересня 2021 року у II корпусі Палацу культури міста Луцька за адресою: вулиця Богдана Хмельницького, 1.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка знайшла у лісі 261 гриб (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити