image
 |  11 30 Листопада 2022 | 14:48

У Луцьку продовжили Програму «Автентичний Луцьк» на 2023 рік

У Луцьку продовжили Програму ремонтів автентичних вхідних дверей, вікон та балконів на об’єктах культурної спадщини міста Луцька «Автентичний Луцьк» на 2023 рік. Таке рішення було ухвалене на сесії міської ради.

Ініціатор проєкту рішення - депутат фракції ВО "Свобода" Андрій Білан.

"Реалізація цієї програми показала, що історичну спадщину міста можна берегти, реставрувати і примножувати. Впевнений, що ця програма зробить наше місто затишнішим, додасть йому особливих барв та атмосферності", - зазначив депутат.

За попередніми розрахунками у 2023 році передбачаються витрати на капітальні, поточні ремонтні роботи балконів розміщених на фасадній частині будинків, що виходять на проспект Волі або центральних вулиць міста, з коштів місцевого бюджету в сумі 2 мільйона гривень.

Перелік об’єктів, які підпадають в участь в Програмі, наступний:

Автентичні двері: вул. Лесі Українки, 7; вул. Гаврилюка, 17; вул.Коновальця 3 та 5 (житлові казарми); вул. Пушкіна, 7; вул. Будівельників, 6; вул. Ярощука, 17 (нова назва – вул. Сергія Тимошенка); проспект Волі, 4, 10; Гайдамацька, 3; вул. Євгена Сверстюка, 15; вул. Кривий Вал 27 та 16; Романюка, 5; вул. Лесі Українки, 23; вул. Галшки Гулевичівни, 6 – орієнтовно 20 об’єктів. Віконна рама на вул. Сенаторки Левчанівської, 5.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити