image
 |  9 2 Грудня 2019 | 13:55

У Луцьку російськомовна кав’ярня пропрацювала лише два дні (ФОТО)

Представники «Свободи» та небайдужі лучани провели попереджувальну акцію біля російсьмовної кав’ярні «Rest Or Run».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

До будинку, де відкрилося російське кафе, завітали представники Луцької міської «Свободи», ветеранських організацій «Легіон Свободи» та «Альфа», небайдужі лучани. Однак, незважаючи на розпал робочого дня, двері закладу виявилися закриті. Тому зайти всередину не вдалося. Однак на дверях було помітно ознаки поспішної зміни російськомовної вивіски з графіком роботи на україномовну. Присутні висловили своє обурення тим, що у Луцьку відкрили кафе на мові загарбника, яке порушує законодавство України.

«Вчора від рук російських окупантів загинуло двоє українців на Донбасі. Щодня загарбники здійснюють обстріли. І в період, коли в нас триває війна і частина територій окупована, у Луцьку відкривається російськомовне кафе. Ми не можемо мовчки спостерігати за таким явищем пропаганди «руского міра» в центрі міста. Тому зібралися тут, щоб висловити свою позицію. Усі заклади Луцька мають дотримуватися законодавства і поважати українську мову. Не забувати, що вони працюють в Україні, а не в малоросії», - зазначив голова Луцької «Свободи» Микола Федік.

Нагадаємо, що днями у Луцьку, на вулиці Винниченка, 16, відкрили кав’ярню «Rest Or Run» із російськомовним меню та графіком роботи.

Читайте також: У Луцьку відкрилась кав’ярня з «мовою окупанта» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити