image
 |  4 18 Червня 2021 | 15:14

У Луцьку шахісти зі всієї області змагаються в інтелектуальному турнірі (ФОТО)

У Луцьку стартував турнір «Кубок президента Волинської шахової федерації».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Шаховий турнір стартував у п’ятницю, 18 червня, в стінах шахового клубу «Біла тура» за адресою: м. Луцьк, вул. Будівельників, 11. Пограти в інтелектуальну гру зібралося 22 учасники, серед них – представники міст Луцька та Ковеля, а також зі Старовижівської, Заболоттівської, Ратнівської, Володимир-Волинської громад. Завітав також на кубок гість із Рівного.

Слідкує за дотриманням правил гри суддя національної категорії Олена Черняк.

Протягом двох днів шахісти зійдуться в грі та за результатами турніру визначать переможців. Як розповіли організатори заходу, бюджет призового фонду становить 17 тисяч гривень.

Голова Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук розповів, що його планах є також впровадження школи з шахів та проведення різних рівнів турнірів зі шахів.

«У планах є докласти максимально зусиль задля розвитку шахів у Луцьку й на Волині. Об’єднати людей, які живуть цією справою. У планах є також відкриття школи зі шахів за участі луцького гросмейстра. За підтримки Луцької міської ради, я впевнений, що вдасться досягти певних результатів», – коментує плани та наміри новообраний голова Волинської шахової федерації Андрій Ковальчук.

На відкриття турніру також прибули представники влади, зокрема – депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода», радник першого заступника голови облради Олександр Пирожик; депутат Луцької міської ради Андрій Білан (фракція ВО «Свобода») та член виконавчого комітету Луцької міської ради від ВО "Свобода" Віктор Ящук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцькрада звернеться до Мінекології з проханням перевірити Гнідавський цукровий завод (ВІДЕО)

Обранці громад побажали учасникам змагань отримати позитивні емоції від гри, а також висловили підтримку в майбутніх заходах, які планує проводити Волинська шахова федерація.

Переможців турніру оголосять у неділю, 20 червня, вручать їм Кубок та цінні призи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити