image
 |  5 10 Листопада 2021 | 20:19

У Луцьку старий сміттєвий полігон перетворять на зелений пагорб

Сьогодні у залі засідань департаменту ЖКГ відбулися громадські обговорення на тему: “Детальний план території в районі полігону твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади Волинської області”.

Про це стало відомо з сайту Луцької міської ради.

Директор департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Веніамін Туз розповів присутнім, що вже протягом якогось часу ситуація на сміттєвому полігоні поблизу села Брище погіршується, а особливо — після приєднання до міста нових територіальних громад. У зв’язку з цим, навесні 2021 року було проведено спільну зустріч з представниками Волинської облдержадміністрації, держгеокадастру та екологічної служби, в рамках якої було вирішено про необхідність розробки детального плану території полігону та пошуку можливостей його розширення і ревіталізації.

Рішенням Луцької міської ради таку роботу було розпочато, а станом на сьогодні – вже розроблено проєкт “Детального плану території в районі полігону твердих побутових відходів Луцької міської територіальної громади Волинської області”. Представлений проєкт передбачає рекультивацію та закриття існуючої ділянки сміттєвого полігону, а також облаштування нових ділянок, збудованих з урахуванням усіх чинних будівельних та екологічних норм.

При побудові сміттєвого полігону буде вирито котлован, стінки та дно якого буде покрито спеціалізованим захисним екраном, що попередить потрапляння небезпечних речовин у ґрунтові та поверхневі води. Проєкт також передбачає необхідні очисні споруди, очищення технічної водойми, дегазацію полігону (спеціальні труби та комунікації збиратимуть біогаз) та безліч інших технічних нюансів.

Ну, а рекультивація старого (діючого наразі) сміттєвого полігону передбачає земляний насип та зелені насадження, що перетворять купу сміття на лісовий пагорб.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За рік біля волинського кордону відремонтували 13 кілометрів дороги (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити