image
 |  2 29 Липня 2021 | 09:20

У Луцьку стартували триденні змагання за Кубок України з пожежно-прикладного спорту (ВІІДЕО)

В обласному центрі Волині 28 липня розпочалися змагання з пожежно-прикладного спорту. Цього дня рятувальники боролися за Кубок України, виконувавши вправу «Штурмова драбина».

Про це розповіла «Суспільному» начальниця відділу головного управління ДСНС Волині Ірина Варварук.

На території 25-ї Державної пожежно-рятувальної частини за першість борються чоловіки та жінки.

У перший день змагань учасники піднімалися штурмовою драбиною: чоловіки у вікно четвертого поверху навчальної башти, жінки у вікно другого поверху.

За результатами виступів волинська спортсменка Юлія Гаврилюк, яка наразі є єдиною дівчиною у волинській команді, здобула бронзу. Каже: тренується з 2018 року п'ять днів на тиждень, працює пожежником-рятувальником.

Срібло виборола спортсменка з Чернігова Ярослава Закатова. Із її слів, задля перемоги думає лише про результат. "

«Треба максимально сконцентруватися на собі, не помічати навколо себе нікого, думати, що ж тільки ти, доріжка, штурмовка і все», – говорить спортсменка.

Чоловіча команда волинян у перший день змагань стала найкращою, каже тренер збірної Волині та чемпіон світу з пожежно-прикладного спорту Юрій Сафатюк.

Наступні два дні під час змагань спортсмени долатимуть 100-метрову смугу з перешкодами, пожежну естафету та бойове розгортання від пожежної мотопомпи.

Зі слів головного судді змагань Олександра Тарасова, змагання в Луцьку є одним із етапів підготовки збірної для виступу на чемпіонаті світу, який буде цього року у Казахстані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити