image
 |  27 20 Серпня 2019 | 23:01

У Луцьку судять чоловіка, який схиляв неповнолітню до проституції (ВІДЕО)

Торгівля людьми чи проституція? У Луцькому міськрайонному суді розбиралися у справі. На лаві підсудних опинився чоловік, якому інкримінують те, що він схиляв трьох дівчат, одна з яких виявилась неповнолітньою, до занять проституцією.

Обвинувачений Володимир Плотичко перебуває під домашнім арештом, а переміщення чоловіка контролюються за допомогою електронного браслету. Його дії кваліфікують за частиною другою статті 149 ККУ, тобто торгівля людьми.

Зі слів обвинуваченого він протягом двох років займається працевлаштуванням людей за кордоном. До нього звернулися дівчата з проханням допомогти знайти роботу. Такі пошуки закінчились для чоловіка взяттям під варту. На даний час справу розглядають у Луцькому міськрайонному суді.

В судовому засіданні обвинувачений клопотав про заміну запобіжного заходу, а саме просив змінити домашній арешт на особисте зобов'язання. Аргументував це тим, що на його утриманні є малолітні діти, а родичів, які могли б допомогти його дружині, немає. Самі ж потерпілі до зали суду не з'явились, а їх адвокат Орест Урин наполягав на тому, щоб справу розглядали в закритому судовому засіданні. 

«Відповідно до обвинувального акту Плотичко, злочинні дії останнього полягають у вербуванні та переміщенні через державний кордон України на територію Республіки Німеччини місто Гамбург молодих дівчат з метою їх сексуальної експлуатації з використанням уразливого стану», – зазначив суддя.

Адвокат обвинуваченого Віталій Жуковський каже, що справа сфабрикована, мовляв, працівникам правоохоронних органів необхідно показувати хорошу статистику, щодо розкриття злочинів, пов'язаних з торгівлею людьми та додає, що дівчатам запропонували такий вид послуг, як супровід клієнтів в нічних клубах, але без інтимних послуг.

«Дівчата просто самі звертаються до осіб які займаються працевлаштуванням за кордоном. Коли їм пропонують поїхати на клубніку, на заводі попрацювати і так далі. Вони кажуть, що їм це не цікаво. Їм цікаво делікатніші послуги. І щоб більше гроші отримувати, і нічого не робити, і задоволення отримувати», - розповідає адвокат Віталій Жуковський.

Однак остаточне рішення буде за фемідою. Запобіжний захід Володимиру Плотичко продовжили ще на 2 місяці. Варто зазначити, що справу в подальшому будуть розглядати вже в закритому судовому засіданні.

Детальніше в сюжеті ТРК «Аверс»:

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити