image
 |  7 10 Травня 2023 | 09:54

У Луцьку судять чоловіка, який служив в армії рф з 2016 по 2019 рік

У Луцькому міськрайонному суді триває розгляд справи, в якій уродженця Чернівецької області, громадянина України Анатолія Жеребцова обвинувачують у державній зраді.

Прокурор Сергій Зубань розповів Суспільному, що в той час, коли на території України РФ вела війну, чоловік перейшов на бік ворога. Обвинувачений служив за контактом в російській армії.

"З жовтня 2016 року по жовтень 2019 у РФ, а саме у 20-й окремій мотострілковій бригаді на посаді розвідника артилерійського підрозділу вказаної бригади. На сьогодні зі сторони обвинувачення досліджені всі письмові докази", – каже прокурор.

Підсудний заборонив його знімати. Адвокатка Жеребцова Ірина Міщук подала до суду клопотання про визнання доказів, наданих обвинуваченням, недопустимими.

"Для чого надавалася інформація за 2014-2015 роки, якщо мій підзахисний проходив службу за контрактом з 2016 року", – каже адвокатка.

Прокурор Зубань звернувся до суду з клопотанням про перенесення справи. Розгляд справи про держзраду продовжать наступного тижня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На зарплату голові Старовижівської громади та його заступнику пішло понад 800 тисяч

За даними речниці управління Служби безпеки України в області Іванни Поліщук, слідчі СБУ розслідують 64 кримінальні провадження, пов’язані з діяннями на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити