image
 |  14 18 Березня 2023 | 18:24

У Луцьку судять прикордонників, які переправляли "ухилянтів" за кордон

У Луцьку судять двох чоловіків – прикордонника та колишнього працівника прикордонної служби. Правоохоронці їх звинувачують у тому, що вони за гроші переправляли військовозобовʼязаних за кордон.

Віталія Бевза та Сергія Кацевича затримали наприкінці листопада минулого року, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Держприкордонслужба повідомляла: «Інспектор за шість тисяч доларів США погодився сприяти в безперешкодному перетині кордону через пункт пропуску «Устилуг» громадянином призовного віку. Зокрема, за ці кошти прикордонник мав не помітити розбіжність між транспортним засобом, яким чоловік слідував за кордон, і тим, відомості про який внесено в систему «Шлях».

Окрім того, упродовж жовтня-листопада правоохоронці задокументували ще кілька фактів отримання інспектором неправомірної грошової винагороди на загальну суму понад півтори тисячі доларів».

У регіональному управлінні Держприкордонслужби інформували, що за два місяці інспектор допоміг незаконно перетнути кордон п’ятьом ухилянтам.

У телеграм-каналі Саредич.info, своєю чергою, вказано, що «спритники переправили понад 20 воїнів до «батальйону Монако». Яка доля чекає підлеглих Сергія Лозінського (керівника Луцького прикордонного загону)? Це дуже цікаве питання».

Підсудні звинувачення правоохоронців поки що коментувати не хочуть. Їм загрожує від семи до дев’яти років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині адвокат зі спільниками організували схему переправи ухилянтів за кордон

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити