image
 |  7 7 Квітня 2020 | 23:41

У Луцьку тих, хто припинив свою роботу, через карантин – звільнять від орендної плати

Орендарів, які на період карантину призупинили свою діяльність планують звільнити від орендної плати за комунальне майно.

Про це у мережі Фейсбук повідомив голова комісії з комунального майна та приватизації, депутат Луцькради від фракції ВО «Свобода» Андрій Білан.

На позачерговій сесії, яка відбудеться 8 квітня, планують розглянути проєкт рішення про звільнення від орендної плати за користування майном та плати на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою, що належить до комунальної власності Луцької міської територіальної громади на період карантину.

«Даний проєкт рішення запропонований до розробки депутатською комісією з комунального майна та приватизації й підготовлений відділом управління майном міської комунальної власності», - розповів голова комісії Андрій Білан.

Згідно проєкту рішення пропонується звільнити з 17.03.2020 до закінчення терміну дії карантину від плати на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності для розміщення тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька користувачів, які в період дії карантину фактично призупинили господарську діяльність, за умови подання у відділ управління майном міської комунальної власності міської ради заяви про звільнення від плати на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою на період карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Доплати медикам за лікування хворих на коронавірус уряд перекладає на місцеві бюджети (ДОКУМЕНТ)

Суми оплат, що уже проведені користувачами по вищезазначених договорах на час дії карантину – зарахувати в період майбутніх платежів по цих договорах, або в рахунок нових договорів під час продовження розміщення відповідних тимчасових споруд з метою провадження підприємницької діяльності на території міста Луцька.

Також буде рекомендовано суб’єктам господарювання, що надають в оренду нежитлові приміщення приватної власності в місті Луцьку та населених пунктах Прилуцького старостинського округу, звільнити від сплати орендної плати або зменшити її розмір для орендарів, які фактично не здійснюють господарську діяльність на період карантину.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити