image
 |  22 21 Травня 2024 | 18:43

У Луцьку трапилася аварія на кільці: показали момент удару (ВІДЕО)

17 травня диспетчером відділу «Центр безпеки міста Луцьк» за допомогою камер відеоспостереження було зафіксовано як автомобіль марки “Volkswagen”, д.н.з. "BK2070HA", який рухався по кільці на перехресті вулиць Набережна-Шевченка, здійснюючи з'їзд з лівої крайньої смуги не надав перевагу транспортному засобу марки “Nissan”, д.н.з. "AC2919EK" який рухався праворуч внаслідок чого спричинив ДТП.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради, - пише ВолиньUA.

Нагадуємо як проїхати не регульоване перехрестя з круговим рухом:

В'їзд та рух перехрестям з круговим рухом:

Переконуємося в тому, що транспорту, який рухається кільцем, немає, і тільки після цього в'їжджаємо на нього. Робити це можна з будь-якого ряду, це не забороняється Правилами дорожнього руху.

Виїздити на перехрестя з круговим рухом можна з будь-якого ряду, надавши перевагу тим, хто вже їде по колу

Ще одна деталь – вказівники повороту. При русі кільцем не потрібно виключати покажчики повороту. Їх слід використовувати лише при виконанні перебудови чи з'їзді з кола.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Луцькому ЦНАПі можуть оновити військово-облікові дані жителі інших громад

Виїзд із перехрестя з круговим рухом:

З'їжджати з перехрестя з круговим рухом рекомендовано із крайніх правих смуг. За умови, що немає знаків або розмітки, які забороняють це робити. Так набагато зручніше та легше здійснювати маневр.

При цьому Правила дорожнього руху дозволяють і виїзд з кола і з інших полос: “Виїзд з перехрестя, де організовано круговий рух, може здійснюватися з будь-якої смуги, якщо напрямок руху не визначено дорожніми знаками чи розміткою і це не створить перешкод транспортним засобам, що рухаються в попутному напрямку праворуч”

При взаємному перелаштуванні в одну смугу на колі діє правило “правої руки: “За одночасного перестроювання транспортних засобів, що рухаються в одному напрямку, водій, який знаходиться ліворуч, повинен дати дорогу транспортному засобу, що знаходиться праворуч”

Різко перебудовуючись перед з'їздом в крайній правий ряд, ви можете створити перешкоду або навіть аварійну ситуацію. Якщо вже проґавили потрібний з’їзд і знаходитесь на середній або внутрішній смузі кола, потрібно пропустити тих, хто рухається по правій. Також, аби не створювати перешкод іншим учасникам руху своєю зупинкою, можна зробити ще один круг по колу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити