image
 |  2 24 Листопада 2021 | 21:39

У Луцьку цьогоріч написали відмову від п'яти дітей

За дев’ять місяців цього року у Луцькій громаді зафіксували п’ять випадків відмов від новонароджених. Торік в місті був лише один такий випадок.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради, - пишуть Волинські новини.

Як зазначив начальник служби у справах дітей Федір Шульган, цього року значно зросла кількість звернень до соціальних служб, збільшилась кількість діток, яких забрали з родин. Наприклад, торік з сімей вилучили четверо діток, а цього року за дев’ять місяців таких діток вже десятеро. Випадків позбавлення батьківських прав теж побільшало. Також зросла кількість відмов.

«Якщо торік в Луцьку був один такий випадок, то вже за 9 місяців зафіксовано п’ять відмов. Таке враження, що коронакриза діє не тільки на фізичне здоров’я, а й на психічне. І йдеться про людей, які ніколи не були в полі зору соціальних служб, в тому числі і подружжя, і одинокі матері, до яких досі зауважень не було. Одна мама має трьох дітей, і від однієї новонародженої дитини відмовилась», – розповідає Федір Шульган.

Також, зазначив він, виросла кількість влаштувань у будинок дитини і притулок.

«Ситуація подібна до 90-х років», – зауважує посадовець.

Для того, аби допомогти діткам, які опинилися у таких обставинах, у міській раді підготували проект програми соціально-правового захисту дітей Луцької міської територіальної громади на 2022–2024 роки. На думку авторів, заходи, передбачені в програмі, допоможуть стримувати такі негативні процеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині розшукують безвісти зниклого чоловіка

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити