image
 |  2 8 Липня 2021 | 23:31

У Луцьку туристам пропонуватимуть окуляри з ефектом 3-D моделювання пам'яток архітектури

У Луцьку туристи зможуть скористатися окулярами віртуальної реальності з ефектом 3-D моделювання пам'яток архітектури.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" розповіла начальниця Управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міськради Вікторія Гомонець.

Зокрема після завершення реставрації вежі Чарторийських та підвалів монастиря єзуїтів у туристів з'явиться можливість користуватися окулярами віртуальної реальності з ефектом 3-D моделювання архітектурних споруд. 

Чиновниця розповіла, що зараз реставраційні роботи у вежі Чарторийських і у підвалах монастиря єзуїтів на фінальній стадії.

"Наша головна мета зараз - закупити обладнання та апаратуру. Часові терміни - до кінця листопада. Хочемо відкрити музей-майстерню лицарства та середньовічних часів. Серед новинок - воскова фігура монаха, лицарські обладунки, голограми, мультимедіа-табло. Окуляри віртуальної реальності для туристів допоможуть краще уявити світ минулого. У них можна буде побачити інтер'єр оборонних споруд з частковим виходом назовні. 3-D моделювання дозволить глянути на архітектуру давніх часів. Впевнена, що такі фішки приваблять туристів", - зазначила Вікторія Гомонець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку завершилася перша літературна резиденція: письменники України видадуть книгу про Луцьк (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити