image
 |  2 20 Лютого 2020 | 23:31

У Луцьку учасники Революції гідності вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Понад сотня людей зібралось у центрі Луцька на Театральному майдані аби вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Сьогодні, 20 лютого, у Луцьку згадали про «Революцію гідності», про ті події на Майдані 2014 року, які відбувались на Волині та в Києві.

На заході були присутні депутати міської ради від фракції ВО «Свобода» Микола Федік, Микола Романюк, Білан Андрій, від фракції «Народний контроль» Павло Данильчук, також Микола Собуцький. Серед активу громадськості це представники «Самооборони майдану», Луцької організації ВО «Свобода», «Національний корпус», журналісти Марія Доманська, екс-мер Богдан Шиба, Іван Мирка, представники інших організацій та громадські активісті.

Молодь тримала банер із надписом «Подвиг сотні – майбутнє нації».

Біля пам’ятного фотостенду «Героїв Небесної Сотні – загинули за єдність України» провели віче, на якому мали змогу кожен з присутніх поділитися згадками про ті події, зробити висновки про сьогодення.

Представники молоді у своїх виступах наголосили, що потрібно пам’ятати подвиги Героїв Небесної Сотні. Також ділилися спогадами про ті буремні події Павло Данильчук, Богдан Шиба та Микола Федік.

Після співу українського Славня учасники заходу рушили по вулиці Винниченка до могили Василя Мойсея.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити