image
 |  4 17 Жовтня 2021 | 23:31

У Луцьку в Музеї сучасного мистецтва презентували виставку про смерть

В Музеї сучасного мистецтва Корсаків презентували виставку під назвою "Memento mori". Як розповіла Суспільному художниця Світлана Редкач, роботи, які привезла до Луцька – про смерть.

Про це повідомляє Суспільне Волинь. 

Загалом на виставці представила більше сотні живописних, графічних та керамічних робіт.

В Музеї сучасного мистецтва у Луцьку презентували виставку про смерть.

Своїми творами хоче нагадати усім, що потрібно цінувати близьких людей, каже Світлана Редкач. Художниця розповіла: виставку присвятила своїй сестрі, яка загинула у молодому віці.

"Це реальна історія з мого життя. Після смерті рідної людини в мене свідомість змінилася. Я раніше в іншому стилі малювала. Все було таке життєрадісне. Це для мене не є треш. Це моя емоція, мій крик", – каже авторка.

Зі слів авторки, своїми роботами хоче нагадати усім, як важливо цінувати близьких людей: "думаю кожен з нас у своєму житті переживав втрату. Саме вислів "Memento mori" служить фундаментом усієї моєї творчості, адже усвідомлення того, що ми можемо померти будь-якої миті, створює перехід до нової системи пізнання світу".

Світлана Редкач – уродженка Луцька. Нині художниця живе у Львові. Оглянути виставку можна до 14 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліквідацію «Мотороли» спланували в Україні і ледь не зірвали в останню мить

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити