image
 |  2 17 Квітня 2019 | 10:28

У Луцьку в учня виявили небезпечну інфекцію

У Луцьку зареєстровали випадок менінгококової інфекції в учня першого курсу Луцького вищого професійного училища.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

У 2018 році зареєстровано 7 випадків менінгококової інфекції, хворіли діти віком до 10 років.

В І кварталі 2019 року зареєстровано 3 випадки генералізованої менінгококової інфекції у дітей, серед яких 2 дитини у віці до 1 року та 1 — дитина у віці 4 років.

Лікарями закладу громадського здоров’я ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України» проведено епідеміологічне розслідування вогнища менінгококової інфекції в навчальному закладі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій, який «зняв стрес», в'їхав у авто

Проведені бактеріологічні обстеження підлягаючих контактних за місцем навчання і проживання, організовано консультативний огляд контаткних лікарями інфекціоністом та отоларингологом.

Всього обстежено понад 150 осіб, із них у 12 осіб виявлено збудник менінгококової інфекції. 6 осіб госпіталізовані до Волинської обласної інфекційної лікарні з локалізованими формами інфекції (з діагнозом назофарингіт).

На даний час всі захворілі перебувають на стаціонарному лікуванні, бактеріоносії лікуються амбулаторно. Організовано потиепідемічні заходи з локалізації та ліквідації вогнища менінгококової інфекції за місцем навчання та проживання учнів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити