image
 |  0 25 Лютого 2020 | 14:35

У Луцьку відбулась акція на підтримку регіонального мовлення (ФОТО, ВІДЕО)

У Луцьку відбулась акція «Інформаційна година» на підтримку регіонального мовлення.

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Журналісти, депутати та небайдужі лучани зібралися біля дирекції регіонального Суспільного мовника «UA:Волинь» на підтримку регіонального суспільного тебачення та радіо.

Представники Волинської регіональної філії Суспільного мовлення виступили на підтримку місцевого ТБ та радіо. Працівники обурені скороченням виробництва власного контенту на регіональних телеканалах суспільного мовника з трьох годин до однієї. Такі дії можуть призвести до зменшення можливості впливати на процеси розбудови громадянського суспільства в кожному конкретному регіоні.

Як повідомила представниця організаторів, журналістка Світлана Мех, такі попереджувальні акції відбулися ще в декількох обласних центрах.

У своєму виступі депутат Волинської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик повідомив, що на найближчий сесії облради представники фракції озвучать звернення щодо збереження регіонального мовлення. Адже, як вважає депутат, такі «реформаторські» кроки, які планують здійснити в Києві, призведуть до скорочення місцевих новин і фактичного знищення регіонального мовника. Місцева проблематика залишится не висвітленою, адже кому, як не місцевим журналістам, ліпше знати проблематику області. У результаті новини волиняни черпатимуть з центральних олігархічних каналів, які продовжуватимуть методично "промивати мізки" у вигідному для олігархату руслі.

«Ми однозначно декларуємо підтримку журналістів, тому на найближчій сесії це питання буде озвучено. Те, що сьогодні роблять із регіональним медіа - це спроба заткнути рот місцевим журналістам, які найкраще знають про місцеві проблеми», - наголосив у своєму виступі Олександр Пирожик.

 

          

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити