image
 |  22 17 Лютого 2022 | 19:31

У Луцьку відбулась колегія освітян (ФОТО)

У Луцьку відбулося розширене засідання колегії освітньої галузі Волині, яка стосувалася результативності роботи закладів освіти за минулий рік та обговорили основні завдання на теперішній.

Про це інформують на сайті Волиньради.

Участь в колегії взяв перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода"), депутати різних рівнів та керівники освітніх установ.

У своєму вітальному слові Юрій Поліщук, окрім слів вдячності та підтримки, звернув увагу і на нові виклики, які постали перед педагогами в теперішній час:

«Активний процес реформування галузі, дистанційне навчання, спричинене пандемією, а тепер і зовнішні загрози ескалації. Ситуація не проста, і в тому числі від керівників галузі, керівників освітніх закладів значною мірою залежить впевненість і спокій що педагогічних, що учнівських колективів та батьківської спільноти. Тому не чекайте інструкцій, читайте законодавство і дійте за обставинами».

«Ми прагнемо, щоб кожен наш освітній заклад і у місті, і в селі мав сучасну матеріально-технічну базу, якісне та здорове харчування, доступ до Інтернету, інфраструктуру для спорту, для інклюзивної освіти, був безбар’єрним», - зазначила у своєму виступі Людмила Плахотна. 

Освітянка назвала і основні проблеми. Так, викликає занепокоєння ситуація з позашкільною освітою. За останні 5 років при незначному скороченні кількості гуртків та закладів позашкілля вихованців у них поменшало ледь не у двічі. Через брак фінансування окремі громади згортають позашкільну роботу замість розвивати її в альтернативних формах. 

Також минулоріч область повернула до державного бюджету майже 7 мільйонів неосвоєних коштів за програмою «Спроможна школа для кращих результатів». 

Під час колегії Юрій Петрович також нагородив переможців і призерів ХVIII Спортивних ігор школярів Волині серед міських, селищних, сільських тергромад. Крім кубків та дипломів переможці отримали спортивний інвентар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Над Луцьком помітили літак британської розвідки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити